Răspuns :
[tex]6 \frac{2}{7} - 4 \frac{1}{7} =[/tex]
[tex]= \frac{6*7+2}{7} - \frac{4*7+1}{7} =[/tex]
[tex]= \frac{44}{7} - \frac{29}{7} =[/tex]
[tex]= \frac{15}{7} =[/tex]
[tex]= 2 \frac{1}{7} [/tex]
sau:
[tex]6 \frac{2}{7} - 4 \frac{1}{7} =[/tex]
[tex]=6 + \frac{2}{7} - (4 + \frac{1}{7} )=[/tex]
[tex]=6 + \frac{2}{7} - 4 - \frac{1}{7} =[/tex]
[tex]=2+ \frac{1}{7} =[/tex][tex] 2 \frac{1}{7} [/tex]
[tex]8 \frac{4}{5} - 3 \frac{1}{5} =[/tex]
[tex]= \frac{44}{5} - \frac{16}{5} =[/tex]
[tex]= \frac{28}{5} =[/tex]
[tex]=5 \frac{3}{5} [/tex]
sau:
[tex]8 \frac{4}{5} - 3 \frac{1}{5} =[/tex]
[tex]=8+ \frac{4}{5} - (3+ \frac{1}{5} )=[/tex]
[tex]=8+ \frac{4}{5} - 3- \frac{1}{5} =[/tex]
[tex]=5+ \frac{3}{5} =[/tex][tex]5 \frac{3}{5} [/tex]
[tex]12 \frac{1}{9} - 5 \frac{4}{9} =[/tex]
[tex]= \frac{109}{9} - \frac{49}{9} =[/tex]
[tex]= \frac{60}{9} =[/tex]
[tex]= 6 \frac{6}{9} = 6 \frac{2}{3} [/tex]
sau:
[tex]12 \frac{1}{9} - 5 \frac{4}{9} =[/tex]
[tex]=12+ \frac{1}{9} - (5+ \frac{4}{9} )=[/tex]
[tex]=12+ \frac{1}{9} - 5- \frac{4}{9} =[/tex]
[tex]=11+(1+ \frac{1}{9} ) - 5- \frac{4}{9} =[/tex]
[tex]=6+ \frac{10}{9} - \frac{4}{9} =[/tex]
[tex]= 6+ \frac{6}{9} = 6 \frac{6}{9} = 6 \frac{2}{3} [/tex]
[tex]18 \frac{2}{11} - 7 \frac{5}{11} =[/tex]
[tex]= \frac{200}{11} - \frac{82}{11} =[/tex]
[tex]= \frac{118}{11} =[/tex]
[tex]= 10 \frac{8}{11} [/tex]
[tex]= \frac{6*7+2}{7} - \frac{4*7+1}{7} =[/tex]
[tex]= \frac{44}{7} - \frac{29}{7} =[/tex]
[tex]= \frac{15}{7} =[/tex]
[tex]= 2 \frac{1}{7} [/tex]
sau:
[tex]6 \frac{2}{7} - 4 \frac{1}{7} =[/tex]
[tex]=6 + \frac{2}{7} - (4 + \frac{1}{7} )=[/tex]
[tex]=6 + \frac{2}{7} - 4 - \frac{1}{7} =[/tex]
[tex]=2+ \frac{1}{7} =[/tex][tex] 2 \frac{1}{7} [/tex]
[tex]8 \frac{4}{5} - 3 \frac{1}{5} =[/tex]
[tex]= \frac{44}{5} - \frac{16}{5} =[/tex]
[tex]= \frac{28}{5} =[/tex]
[tex]=5 \frac{3}{5} [/tex]
sau:
[tex]8 \frac{4}{5} - 3 \frac{1}{5} =[/tex]
[tex]=8+ \frac{4}{5} - (3+ \frac{1}{5} )=[/tex]
[tex]=8+ \frac{4}{5} - 3- \frac{1}{5} =[/tex]
[tex]=5+ \frac{3}{5} =[/tex][tex]5 \frac{3}{5} [/tex]
[tex]12 \frac{1}{9} - 5 \frac{4}{9} =[/tex]
[tex]= \frac{109}{9} - \frac{49}{9} =[/tex]
[tex]= \frac{60}{9} =[/tex]
[tex]= 6 \frac{6}{9} = 6 \frac{2}{3} [/tex]
sau:
[tex]12 \frac{1}{9} - 5 \frac{4}{9} =[/tex]
[tex]=12+ \frac{1}{9} - (5+ \frac{4}{9} )=[/tex]
[tex]=12+ \frac{1}{9} - 5- \frac{4}{9} =[/tex]
[tex]=11+(1+ \frac{1}{9} ) - 5- \frac{4}{9} =[/tex]
[tex]=6+ \frac{10}{9} - \frac{4}{9} =[/tex]
[tex]= 6+ \frac{6}{9} = 6 \frac{6}{9} = 6 \frac{2}{3} [/tex]
[tex]18 \frac{2}{11} - 7 \frac{5}{11} =[/tex]
[tex]= \frac{200}{11} - \frac{82}{11} =[/tex]
[tex]= \frac{118}{11} =[/tex]
[tex]= 10 \frac{8}{11} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!