👤

Am nevoie de rezolvări corecte vă rog frumos
1)Reduceţi termenii asemenea:
   (2a-1)² - (3a+2)²  la răspuns e -5²-28a-15
2)Aflaţi valoarea expresiei:(mai întîi trebu de adus la forma simplă formula apoi de introdus valoarea lui x)
  (x-2)(x²+2x+4)+8,dacă x=2. la răspuns e 8
3)Aduceţi la forma mai simplă expresia:
   (a²+1)(a⁴-a²+1)...la răspuns e a⁶+1
4)Simplificaţi raportul 
   [tex] \frac{ a^{2+6a+9} }{5a+15} [/tex]



Răspuns :

2)=x³+2x²+4x-2x²-4x-8+8=x³ ⇒2³=8
 
Vezi imaginea ANTONINA
     
1)
(2a-1)² - (3a+2)² =
= (4a² - 4a + 1) - (9a² + 12a + 4) =   
= 4a² - 4a + 1 - 9a² - 12a - 4 = 
= -5a² - 16a -3

2)
(x-2)(x²+2x+4)+8 = 
= x³    - 2x² + 2x²    - 4x + 4x    - 8 + 8 =
= x³  = 2³ = 8

3)
(a²+1)(a⁴-a²+1) = 
= a⁶    + a⁴ - a⁴     - a² + a² + 1 = 
= a⁶ + 1

4)
[tex] \frac{ a^{2}+6a+9}{5a+15}= \\ \\ = \frac{ a^{2}+2*3*a+3^{2}}{5a+5*3}= \\ \\ = \frac{(a+3)^{2}}{5(a+3)}= \\ \\ \frac{a+3}{5}[/tex]



Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!


Viz Lesson: Alte intrebari