👤

(2-4/3)²-2/9+(1/3)² va ROG AJUTATI-MA

Răspuns :

Pai la prima paranteza aduci la acelasi numitor si dupa ii scazi deci ramane (2/3) la 2 care este egal cu 4/9 -2/9 = 2/9 + 1/9 (din paranteza (1/3) la 2 ) si este egal cu 3/9 si simplifici deci raspuns final 1/3
=[(2·3-4)/3]²-2/9+1/9=
=(2/3)²-2/9+1/9=
=4/9-2/9+1/9=(4-2+1)/9=3/9=1/3
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!


Viz Lesson: Alte intrebari