Răspuns :
daca avem modul,rezultatul poate fi pozitiv sau negativ.
Pentru cazul I, spunem ca e pozitiv si avem:
2x+6=√8
2x=√8-6
2x=4-6
2x=2
x=1
Pentru cazul II,spunem ca rezultatul este negativ si avem:
-2x-6=√8 (se schimba semnele cand este negativ)
-2x=√8+6
-2x=4+6
-2x=10
x=-5
s={1,-5}
Pentru cazul I, spunem ca e pozitiv si avem:
2x+6=√8
2x=√8-6
2x=4-6
2x=2
x=1
Pentru cazul II,spunem ca rezultatul este negativ si avem:
-2x-6=√8 (se schimba semnele cand este negativ)
-2x=√8+6
-2x=4+6
-2x=10
x=-5
s={1,-5}
I 2x + 6 I =√8, este o ecuatie cu modul
1) CAZUL I , x ≥ 0 ⇒ 2x + 6 = √8
X ∈[0, + 00) 2x = √8 - 6
2x = √2²·2 - 6
2x = 2√2 - 6
2x = 2( √2 - 3)
x = 2( √2 - 3) / 2
x = √2 - 3 ∉ x ≥ 0,
x = √2 - 3 ∉ [ 0, + 00), nu convine
2) CAZUL II, X< 0
X ∈ ( - 00, 0) ⇒ - 2x - 6 = √8
- 2x =2√2 + 6
- 2x = 2( √2 + 3)
x = - 2(√2 + 3) / 2
x = - √2 - 3 ∈ ( - 00, 0)
DECI solutia ecuatiri este x = - √2 - 3
Sper ca ti-am fost de ajutor!
1) CAZUL I , x ≥ 0 ⇒ 2x + 6 = √8
X ∈[0, + 00) 2x = √8 - 6
2x = √2²·2 - 6
2x = 2√2 - 6
2x = 2( √2 - 3)
x = 2( √2 - 3) / 2
x = √2 - 3 ∉ x ≥ 0,
x = √2 - 3 ∉ [ 0, + 00), nu convine
2) CAZUL II, X< 0
X ∈ ( - 00, 0) ⇒ - 2x - 6 = √8
- 2x =2√2 + 6
- 2x = 2( √2 + 3)
x = - 2(√2 + 3) / 2
x = - √2 - 3 ∈ ( - 00, 0)
DECI solutia ecuatiri este x = - √2 - 3
Sper ca ti-am fost de ajutor!
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!