Răspuns :
Inlocuiesti pe c cu a+b
Deci: a+b+a+b=972
In loc de a scrii 2b... 2b+b+2b+b=972
6b=972
b=162
a=314
c=476
Deci: a+b+a+b=972
In loc de a scrii 2b... 2b+b+2b+b=972
6b=972
b=162
a=314
c=476
a+b+c=972
a+b=c, 2b+b=c, c=3b
a:2=b, a=2b
inlocuim in prima ecuatie
a+b+c=972
2b+b+3b=972
6b=972
b=162
a=2b=2·162=324, a=324
c=3b=3·162=486, c=486
a+b=c, 2b+b=c, c=3b
a:2=b, a=2b
inlocuim in prima ecuatie
a+b+c=972
2b+b+3b=972
6b=972
b=162
a=2b=2·162=324, a=324
c=3b=3·162=486, c=486
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!