Răspuns :
Pai daca (a,b)=17 rezulta ca a=17a'
b=17b' unde (a';b')=1
( ) -inseamna cmmdc
17 a'+17b'=102
ewzulta ca 17(a'+b')=102 rezulta ca a'+b'=6
a'=1
b'=5 rezulta ca a=17
b=85
a'=5
b'=1
rezulta ca a=85
b=17
Sper ca te-am ajutat
b=17b' unde (a';b')=1
( ) -inseamna cmmdc
17 a'+17b'=102
ewzulta ca 17(a'+b')=102 rezulta ca a'+b'=6
a'=1
b'=5 rezulta ca a=17
b=85
a'=5
b'=1
rezulta ca a=85
b=17
Sper ca te-am ajutat
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!