Răspuns :
sa presupunem ca enuntul corect este " obtinem catul 1 si rest 26 - nu este posibil cu catul 26)
a : b = 14 + 3
a = 14b + 3
(a + b) : (a - b) = 1 + 26
(14b + 3 + b) : (14b + 3 - b) = 1 + 26
(15b + 3) : (13b +3) = 1 + 26
15b + 3 = 13b + 3 + 26
15b - 13b = 3 + 26 - 3
2b = 26
b = 26 : 2
b = 13
a = 14b +3
a = 14 x 13 + 3
a = 185
185 : 13 = 14 rest 3
185 + 13 = 198
185 - 13 = 172
198 : 172 = 1 rest 26
a : b = 14 + 3
a = 14b + 3
(a + b) : (a - b) = 1 + 26
(14b + 3 + b) : (14b + 3 - b) = 1 + 26
(15b + 3) : (13b +3) = 1 + 26
15b + 3 = 13b + 3 + 26
15b - 13b = 3 + 26 - 3
2b = 26
b = 26 : 2
b = 13
a = 14b +3
a = 14 x 13 + 3
a = 185
185 : 13 = 14 rest 3
185 + 13 = 198
185 - 13 = 172
198 : 172 = 1 rest 26
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!