Răspuns :
prima fractie o transforman cu numitorul din 3-x in -3+x sau x-3 (adica scoatem un -1 fortat din 3-x. minusul se duce sus la 2 pe care il transforma in -2
relatia devine (-2+x-1) / (x-3) = 1 avem deci (x-3) / (x-3) = 1, adevarata pt orice x diferit de 3 Daca x ar fi egal cu 3, numitorul ar devein 0 si am avea un raport fara sens, nu putem imparti ceva la 0
2 + x-1 = 1
3-x x-3
scriem 3-x ca -(-3+x)=-(x-3) și mutăm minusul la numărător la prima fracție
-2 + x-1 =1 => -2+x-1 =1 => x-3 = 1 , propoziție adevărată pentru orice x
x-3 x-3 x-3 x-3 diferit de 3, pentru că pentru x=3, obținem numitorul 0 iar fracția nu există
3-x x-3
scriem 3-x ca -(-3+x)=-(x-3) și mutăm minusul la numărător la prima fracție
-2 + x-1 =1 => -2+x-1 =1 => x-3 = 1 , propoziție adevărată pentru orice x
x-3 x-3 x-3 x-3 diferit de 3, pentru că pentru x=3, obținem numitorul 0 iar fracția nu există
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!