Răspuns :
a + b + c = 613
b = ax2+1
c = (ax2+1) x2+1
a + (ax2+1) + [(ax2+1) x 2 +1]= 613
Si de aici il dai factor comun pe a si il afli pe a si dupa inlocuiesti si afli si pe b si pe c.
b = ax2+1
c = (ax2+1) x2+1
a + (ax2+1) + [(ax2+1) x 2 +1]= 613
Si de aici il dai factor comun pe a si il afli pe a si dupa inlocuiesti si afli si pe b si pe c.
Poti sa folosesti ecuatiile,dar pt.ca in cls. I-IV o sa iti arat grafic!
a ---------
b --------- --------- 1 ⇒ 163
c --------- --------- 1 -------- --------- 1
Iar de aici rezolvi usor!
a ---------
b --------- --------- 1 ⇒ 163
c --------- --------- 1 -------- --------- 1
Iar de aici rezolvi usor!
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!