Răspuns :
1.
A=√150+√294-√486=5√6+4√6-9√6=0 B=√84-√726=2√21-11√6
A+B=0+2√21-11√6=2√21-11√6
A-B=0-2√21+11√6=11√6-2√21
A*B=0*(2√21-11√6)=0
A/B=0/2√21-11√6=0
2.a.√81*(√1849-√1521)=9*(43-39)=9*4=36
b.2√3*(√243+√675)-√27*√192=2√3*(9√3+15√3)-3√3*8√3=2√3*24√3
-3√3*8√3=144-72=72
c.(√150-2√3*√288)*(√54+√8*√108)=(5√6-2√3*36√2)*(3√6+2√2*18√3)=(5√6-72√6)*(3√6+36√6)=-67√6*39√6=-15678
3.A=9+6√2 ai B=|6√2-9|
ma=(9+6√2-6√2+9):2=18:2=9
mp=[tex] \sqrt{} [/tex](9+6√2)(9-6√2)=[tex] \sqrt{} [/tex]9²-(6√2)²=[tex] \sqrt{} [/tex]81-72=√9=3
A=√150+√294-√486=5√6+4√6-9√6=0 B=√84-√726=2√21-11√6
A+B=0+2√21-11√6=2√21-11√6
A-B=0-2√21+11√6=11√6-2√21
A*B=0*(2√21-11√6)=0
A/B=0/2√21-11√6=0
2.a.√81*(√1849-√1521)=9*(43-39)=9*4=36
b.2√3*(√243+√675)-√27*√192=2√3*(9√3+15√3)-3√3*8√3=2√3*24√3
-3√3*8√3=144-72=72
c.(√150-2√3*√288)*(√54+√8*√108)=(5√6-2√3*36√2)*(3√6+2√2*18√3)=(5√6-72√6)*(3√6+36√6)=-67√6*39√6=-15678
3.A=9+6√2 ai B=|6√2-9|
ma=(9+6√2-6√2+9):2=18:2=9
mp=[tex] \sqrt{} [/tex](9+6√2)(9-6√2)=[tex] \sqrt{} [/tex]9²-(6√2)²=[tex] \sqrt{} [/tex]81-72=√9=3
Pai intai scoti radicali A= 5 radical din 6 + 7 radical din 6 - 9 radical din 6 =3 radical din 6
Iar B = 2 radical din 21 - 11 radical din 6 .
A+B= 3 radical din 6 + 2 radical din 21 - 11 radical din 6 = -8 radical din 6 + 2 radical din 21
A-B = 3 radical din 6 - 2 radical din 21 - 11 radical din 6 = -8 radical din 6 - 2 radical din 21
A*B=3 radical din 6 * <2 radical din 21 - 11 radical din 6 > = - 33 radical din 6 + 2 radical din 21 .
A/B =3 radical din 6 supra 2 radical din 21 - 11 radical din 6 ...Amplfici cu radical din 21 + radical din 6 si obtii .. 3 radical din 6 *( radical din 21 + radical din 6 ) ...Simplifici 3 cu 9 si obtiii .... √6 * ( √21 + √6) / 3 = √126+√36/3 = 3√14+6 /3 Simplifi 3 cu 6 si obtii...
3√14+2
2 Calculati :
√81*(√1849 -√1521)=√149769* √123201=
387*351=135837
b)2√3 *(√243+√675)-√27*√192 =
2√3×(9√3+15√3)-3√3*8√3=
2√3* 24√3-72=
144-72=72
C. Fa-l singurica ca e multt calcul ....
3. M a=a+b / 2
M g = √a*b
M a = 6√2+9+6√2-9 totul supra 2 = se simplifica 6√2 cu 6√2 si 9 cu 9 si media aritmetica v-a fi egala cu 0
M g = Radical MARE din (9+6√2)×(6√2-9)= √ din 9 ² + (6√2)²=√9=3
Iar B = 2 radical din 21 - 11 radical din 6 .
A+B= 3 radical din 6 + 2 radical din 21 - 11 radical din 6 = -8 radical din 6 + 2 radical din 21
A-B = 3 radical din 6 - 2 radical din 21 - 11 radical din 6 = -8 radical din 6 - 2 radical din 21
A*B=3 radical din 6 * <2 radical din 21 - 11 radical din 6 > = - 33 radical din 6 + 2 radical din 21 .
A/B =3 radical din 6 supra 2 radical din 21 - 11 radical din 6 ...Amplfici cu radical din 21 + radical din 6 si obtii .. 3 radical din 6 *( radical din 21 + radical din 6 ) ...Simplifici 3 cu 9 si obtiii .... √6 * ( √21 + √6) / 3 = √126+√36/3 = 3√14+6 /3 Simplifi 3 cu 6 si obtii...
3√14+2
2 Calculati :
√81*(√1849 -√1521)=√149769* √123201=
387*351=135837
b)2√3 *(√243+√675)-√27*√192 =
2√3×(9√3+15√3)-3√3*8√3=
2√3* 24√3-72=
144-72=72
C. Fa-l singurica ca e multt calcul ....
3. M a=a+b / 2
M g = √a*b
M a = 6√2+9+6√2-9 totul supra 2 = se simplifica 6√2 cu 6√2 si 9 cu 9 si media aritmetica v-a fi egala cu 0
M g = Radical MARE din (9+6√2)×(6√2-9)= √ din 9 ² + (6√2)²=√9=3
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!