Răspuns :
[(80+72:8)x2+2x(40-3X)]:7=30
[(80+9)x2+2x(40-3X)]:7=30
[89x2+2x(40-3X)]=30x7
178+2x(40-3X)=210
2x(40-3X)=210-178
2x(40-3X)=32
40-3X=32:2
40-3X=16
3x=40-16
3x=24
x=24:3
x=8
[(80+9)x2+2x(40-3X)]:7=30
[89x2+2x(40-3X)]=30x7
178+2x(40-3X)=210
2x(40-3X)=210-178
2x(40-3X)=32
40-3X=32:2
40-3X=16
3x=40-16
3x=24
x=24:3
x=8
Prima trebuie sa aducem exuatia la o forma mai simpla:[(80+72:8)*2+2*(40-3x)]=30*7; [(80+72:8)*2+2*(40-3x)]=210; acum a sa desfacem prima paranteza si obtinem: 89*2+2*(40-3x)=210; 178+2*(40-3x)=210; si acum ca sa desfacem si paranteza aceasta trebuie sa imultim pe 2 si cu 40 si cu 3x si atunci obtinem:178+80-6x=210; 258-6x=210 ; 6x=258-210 ; 6x=48; x=48:6; x= 8.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!