Răspuns :
x= y-5 x = y-5 x= y-5 x= y-5
5y = 3(y-5) + 1 5y= 3y - 15 + 1 5y= 3y- 16 5y-3y = - 16
x= y-5 x= y-5 x= -8 - 5 x= 3
2y = -16 |: 2 y= -8 y= -8 y= -8 S= (3; -8) - in acolada
5y = 3(y-5) + 1 5y= 3y - 15 + 1 5y= 3y- 16 5y-3y = - 16
x= y-5 x= y-5 x= -8 - 5 x= 3
2y = -16 |: 2 y= -8 y= -8 y= -8 S= (3; -8) - in acolada
inmultesti prima ec cu -3 si rezulta
-3x-3y=-15
3x-5y=-1 aduni cele doua ec si obtii -8y=-16=>y=3 si x=2
alta varianta
din prima ec rezulta ca x=5-y si inlocuiesti in a doua ec=>3(5-y)-5y=-1=>
15-3y-5y=-1=>-8y=-16=>y=3 si x=2
-3x-3y=-15
3x-5y=-1 aduni cele doua ec si obtii -8y=-16=>y=3 si x=2
alta varianta
din prima ec rezulta ca x=5-y si inlocuiesti in a doua ec=>3(5-y)-5y=-1=>
15-3y-5y=-1=>-8y=-16=>y=3 si x=2
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!