Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Fie a, b cele două numere căutate :
a - b = 26 => a = b + 26
( a + b ) : ( a - b ) = 25 rest 24
________________________
a = ?
b = ?
________________________
( a + b ) : 26 = 25 rest 24
a + b = 26 × 25 + 24
a + b = 650 + 24
a + b = 674
_________________________
• Metoda algebrică :
b + 26 + b = 674
2b + 26 = 674
2b = 674 - 26
2b = 648
b = 648 : 2
■ b = 324
a = 324 + 26
■ a = 350
a = 26 + b
( a + b ) : ( a - b ) = 25 rest 24
( 26 + b + b ) : ( 26 + b - b ) = 25 rest 24
( 26 + 2 × b ) : 26 = 25 rest 24
26 + 2 × b = 25 × 26 + 24
26 + 2 × b = 650 + 24
26 + 2 × b = 674
2 × b = 674 - 26
2 × b = 648
b = 648 : 2
b = 324
a = 26 + 324
a = 350
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!