Răspuns :
(a1+a2):2=x⇒a1+a2=2x
(a3+a4+a5):3=11x⇒a3+a4+a5=33x
(a6+a7+a8+a9):4=88x⇒a6+a7+a8+a9=352x
(a1+a2+a3+a4+a5+a6+a7+a8+a9):9=(2x+33x+352x):9=387x:9=43x
ma=43x
(a3+a4+a5):3=11x⇒a3+a4+a5=33x
(a6+a7+a8+a9):4=88x⇒a6+a7+a8+a9=352x
(a1+a2+a3+a4+a5+a6+a7+a8+a9):9=(2x+33x+352x):9=387x:9=43x
ma=43x
a1 + a2 = 2x ⇔ ( a1 + a2 = x)
2
a3 + a4 + a5 = 11x
3
a3 + a4 + a5 = 33x
a6 + a7 + a8 + a9 = 88x
4
a6 + a7 + a8 +a 9 = 352x
a1 + a2 + a3 +a4 +a5 +a6 +a7 +a8 +a9 = 2x + 33x+ 352x
a1 +a2 +a3 + a4 + a5 + a6 + a7 + a8 + a9 = 387x
a1 + a2 + a3 + a4 + a5 + a6 + a7 + a8 + a9 = 43x
9
387x : 9 = 43x
2
a3 + a4 + a5 = 11x
3
a3 + a4 + a5 = 33x
a6 + a7 + a8 + a9 = 88x
4
a6 + a7 + a8 +a 9 = 352x
a1 + a2 + a3 +a4 +a5 +a6 +a7 +a8 +a9 = 2x + 33x+ 352x
a1 +a2 +a3 + a4 + a5 + a6 + a7 + a8 + a9 = 387x
a1 + a2 + a3 + a4 + a5 + a6 + a7 + a8 + a9 = 43x
9
387x : 9 = 43x
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!