La a doua e simplu. 3x-3=3(x-1). se da factor comun 3 La prima se afla radacinile ecuatiei de gradul 2 si ecuatia descompusa va fi de forma (x-x₁)(x-x₂) In cazul tau, 3x²+x-2=0 Δ=25 x₁=2/3 x₂=-1 Deci 3x²+x-2=(x-2/3)(x+1).
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!