Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
( 7⁴ + 7⁵ ) • 49 =
Dăm factor comun pe 7⁴ și îl scriem pe 49 ca 7² :
7⁴ • ( 1 + 7¹ ) • 7² =
7⁴ • 8 • 7² =
Îl scriem pe 8 ca 2³ :
7⁴+² • 2³ =
7⁶ • 2³ =
( 7² )³ • 2³ =
49³ • 2³ =
( 49 • 2 )³ = 98³ => cub perfect
(7^4+7^5)×49=(7^4×1+7^4×7)×7^2=7^4×(1+7)×7^2=7^4×7^2×8=7^(4+2)×2^3=7^6×2^3=(7^2×2)^3=(49×2)^3=98^3 => cub perfect
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!