Răspuns :
iti dau exemple: eu ajutam---> am de la sfarsitul verbului este desinenta...nici io nu stiu cum s-o definesc dar stiu ca este timpul modului indicativ--.unul dintre ele ca-s mai multe
Imperfectul exprimă cel mai adesea o acțiune trecută durativă simultană cu altă acțiune trecută. Această valoare poate fi:
relativă, dacă cealaltă acțiune este exprimată în aceeași frază: În timp ce mânca a sunat telefonul.absolută, dacă cealaltă acțiune nu este exprimată (imperfect narativ sau descriptiv): Acolo locuiam în copilărie.Altă valoare absolută, frecventă, este cea de a exprima acțiuni repetate în trecut (imperfect iterativ): Se certau mereu.
O valoare relativă este exprimarea unei acțiuni posterioare față de o acțiune trecută: Avusese cele mai bune rezultate în anul care se încheia.
O valoare excepțională a imperfectului este cea de condițional perfect: Dacă știam, veneam și eu. = Dacă aș fi știut, aș fi venit și eu.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!