Răspuns :
a+b=516
(a-15)-(b-83)=10
a-15-b+83=10
a-b=-58
2a=458
a=229
b=287
(229-15)-(287-83)=10
(a-15)-(b-83)=10
a-15-b+83=10
a-b=-58
2a=458
a=229
b=287
(229-15)-(287-83)=10
a+b=516
a-b=10 rezulta a=10+b
inlocuim si va da
10+b+b=516
10+2b=516
2b=516-10
2b=506 rezulta b=506/2 rezulta b=253
acum iar avem a+b=516
b= 253
inlocium si vom avea a+253=516 rezulta a=516-253 rezulta a=263
daca facem a-b va fi egal 263-253=10
a-b=10 rezulta a=10+b
inlocuim si va da
10+b+b=516
10+2b=516
2b=516-10
2b=506 rezulta b=506/2 rezulta b=253
acum iar avem a+b=516
b= 253
inlocium si vom avea a+253=516 rezulta a=516-253 rezulta a=263
daca facem a-b va fi egal 263-253=10
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!