Răspuns :
a+b+c=1676
a-x=252⇒a=252+x
b-x=410⇒b=410+x
c-x=114⇒c=114+x inlocuim in prima relatie si obtinem
252+x+410+x+114+x=1676
776+3x=1676⇒3x=1676-776
3x=900
x=900:3
x=300⇒a=252+300=552
b=410+300=710
c=114+300=414
a-x=252⇒a=252+x
b-x=410⇒b=410+x
c-x=114⇒c=114+x inlocuim in prima relatie si obtinem
252+x+410+x+114+x=1676
776+3x=1676⇒3x=1676-776
3x=900
x=900:3
x=300⇒a=252+300=552
b=410+300=710
c=114+300=414
Vom nota:
a+b+c=1676
a-x=252
b-x=410
c-x=114
Vom aduna 252+410+114=776
1676-776=900(3 de x)
900 : 3=300(x)
252+300=552(a)
410+300=710(b)
114+300=414
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!