Răspuns :
25-{12+6*[5-(2+2:2)]}= 25-{12+6*[5-(2+1)]}= 25-[12+6*(5-3)]= 25-(12+6*2)= 25-(12+12)= 25-24=1
1.Facem operațiile din paranteza rotundă:
2+2:2=2+1=3
2.Se transformă paranteza pătrată în paranteză rotundă și cea acoladă în pătrată:
5-3=2
3.Se transformă paranteza pătrată în cea rotundă:
12+6*2=12+12=24
4.Scriem toată ecuația întreagă:
25-24=1
5.Rezultatul obținut este 1.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!