Răspuns :
.... Gândiți-vă că, până nu de mult, atomul era considerat particula fundamentală și indivizibila ce sta la baza creării Universului. Încă din Antichitate, oamenii erau preocupați de originea lucrurilor, de cum s-a format Pământul, natura și însuși Omul. Democrit a fost cel care a inventat cuvântul 'atom' , și până astăzi, când privim cu atenție Universul și tot ceea ce ne înconjoară, oamenii încă mai caută răspunsuri la întrebările ontologice ale Antichității, cum ar fi "ce definește viața?" Uitându-se în jurul lor, savanții au descoperit, rand pe rând, că atomii de hidrogen, oxigen, carbon și de azot definesc orice țesut viu din Univers, fiind vitali deci, vieții. De asemenea, desprinzandu-si privirea de pe Pământ și inaltand-o către Soare, oamenii au aflat că fără atomii de hidrogen, această stea uriașă, atât de vitala vieții noastre planetare, nu ar putea exista.
Abia în secolul nostru s-a descoperit că 'atomul' lui Democrit nu mai este cea mai mică particulă din Universul cunoscut, ci una mult mai mică, numită 'boson' sau supranumită 'particulă lui Dumnezeu '. Natura, Universul și creativitatea Omului sunt inepuizabile resurse de atomi, bosniac, fără de care, alăturate prin forțe ale fizicii, cum ar fi electromagnetice, gravitaționale sau atomice nu am putea exista!
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Studii sociale. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!