Răspuns :
Cuvântul 'atom' a fost inventat din Antichitate de Democrit, și însemna 'indivizibil'. Abia în secolul XIX atomul capătă importanță prin descoperirea unor teorii, cum ar fi radioactivitatea , sau forțele electromagnetice, toate având la bază această 'cărămidă' a existentei vieții. Chimistul englez Thomson descoperă, de exemplu, electorul, realizând prima structură internă a acestei particule considerată timp de multe secole ca fiind primordială (acum, în secolul XXI, 'bosonul' e considerată particula primordială sau 'particula lui Dumnezeu'). În 1932 e descoperit neuronul, iar mai târziu, savantul rus Dimitrie Mendeleev a fost cel care a făcut o clasificare tabelară a elementelor chimice naturale, în funcție de numărul prototipuri și având în vedere proprietăți fizice cat și chimice, oferindu-i și un nr. atomic. Dar nu toate au fost descoperite în timpul său sau atunci când el a gândit poziționarea acestor elemente într-un tabel.
Mulți alți savanți din chimie și fizică s-au ocupat de această particulă care, în secolul nostru, se știe deja că nu e indivizibilă, deci nu e primordială, 'bosonul' fiind acum în centrul atenției lumii fizicii.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Chimie. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!