Răspuns :
1)După reușita tatălui său, Suleyman a început o altă serie de cuceriri militare și a potolit o revoltă condusă de guvernatorul otoman al Damascului în 1521. Soliman începe cât mai repede pregătirile pentru cucerirea Belgradului din Regatul Ungariei, ceea ce străbunicul lui, Mahomed al II-lea, nu a reușit să realizeze. Înaintarea sa a fost întârziată de către maghiari ajutați mai apoi de către sârbi, bulgari și bizantini, aceștia rămânând singura forță care putea bloca în continuare expansiunea Imperiului Otoman în Europa. Soliman a încercuit Belgradul sârbesc și a început o serie de bombardamente masive. Cu o garnizoană de doar 700 de bărbați și fără a primi niciun ajutor din Ungaria, Belgradul a căzut în august 1521. Știrea că a fost cucerită una dintre cetățile majore ale creștinismului, a răspândit frica în întreaga Europă. Ca ambasador al Sfântului Imperiu Roman la Constantinopol el a spus: "Captura de la Belgrad a fost la originea evenimentelor dramatice care a cuprins Ungaria. Acest lucru a condus la moartea regelui Ludovic”. Drumul spre Ungaria și Austria se deschisese dar Soliman dorea să cucerească Insula Rhodos din Mediterana de Est, bază a Cavalerilor Ospitalieri, ale căror activități de pirați din apropierea Asiei Mici și Levant sunt o problemă pentu otomani. În vara anului 1522, profitând de flota marină pe care a moștenit-o de la tatăl său, Soliman a trimis o armată de aproximativ 400 de vase în timp ce conducea personal o armată de 100.000 de soldați spre Asia Mică până la un punct opus al insulei . După un asediu de cinci luni cu ciocniri brutale, Rhodosul a capitulat și Suleyman a permis Cavaleriei din Rhodos să părăsească insula. Ei au format în cele din urmă o bază nouă în Malta.
Relațiile dintre Ungaria și Imperiul Otoman s-au deteriorat, Soliman a reluat campania în Europa de Est și la 29 august 1526, el l-a învins pe Ludovic al II-lea al Ungariei și Boemiei (1506-1526) în Bătălia de la Mohács (1526), unde regele a fost ucis.
A mai urmat o nouă încercare de a cuceri Viena în 1532, dar din nou Soliman nu a reușit;
2) Batalia de la Calugareni
3)Palatul Topkapi a fost comandat de către sultanul Mehmed al II-lea Fatih în 1459 și terminat în numai 6 ani. Este simbolul și centrul Imperiului Otoman, localizat între golful Cornul de Aur și Marea Marmara, cu o vedere superbă asupra strâmtorii Bosfor.
Palatul Topkapi a gazduit toti sultanii otomani pana la regatul lui Abdulmecid I (1839-1860), insumand aproape patru secole. Mahomed al II-lea a ordonat construirea palatului, imediat dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453. Formei finale a palatului ce acoperea o suprafata de 700.000 de metri patrati, i-a fost adaugat zidul de 1.400 de metri lungime. De-a lungul zidului exista trei porti principale: poarta Otluk, poarta Demir si poarta Imperiala (Bab-i Humayun), si cateva porti mai mici. Dupa regatul lui Mahomed al II-lea Cuceritorul, palatul s-a dezvoltat constant formand un complex de cladiri si anexe.
4)Harem este un cuvânt ce semnifică „interzis” . Este un cuvânt specific societății islamice, constituind o formă de organizare socială, ca și familia. Pe de altă parte, acest cuvânt face referiri și la partea „arhitecturală”, deoarece haremul constituie și așezământul specific activității pe care o semnifică, în sensul că este un adevărat complex, cu spital, dormitoare, moschei etc.
5)Troia; Constantinopol;Drobeta
Nu stiu sigur daca raspunsurile sunt bune.....Sper ca te-am ajutat.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Istorie. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!