Răspuns :
[tex](2 x^{2} -x+1)(2 x^{2} -x+5)+4=(2 x^{2} -x+1)(2 x^{2} -x+1+4)+4=[/tex]
[tex] (2 x^{2} -x+1)^{2}+4(2 x^{2} -x+1)+4= [(2 x^{2} -x+1)+2]^{2} [/tex]
[tex] (2 x^{2} -x+1)^{2}+4(2 x^{2} -x+1)+4= [(2 x^{2} -x+1)+2]^{2} [/tex]
n=(2x²-x+1)(2x²-x+5)+4
notam 2x²-x=a
n=(a+1)(a+5)+4=a²+5a+1a+5+4=a²+6a+9=(a+3)²
a=2x²-x⇒(2x²-x+3)² care este patrat perfect
Sper ca te-am ajutat!!!
notam 2x²-x=a
n=(a+1)(a+5)+4=a²+5a+1a+5+4=a²+6a+9=(a+3)²
a=2x²-x⇒(2x²-x+3)² care este patrat perfect
Sper ca te-am ajutat!!!
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!