Răspuns :
Răspuns :)
- [tex]\Large \text{a = 51}[/tex]
- [tex]\Large \text{b = 5}[/tex]
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Explicație pas cu pas :)
Pasul 1 - scriem relațiile
- [tex]a-b=46[/tex] (1)
- [tex]a:b=9 \ rest \ 6[/tex] (2)
Pasul 2 - din relația (2) vom scoate pe [tex]a[/tex] ca fiind:
- [tex]a=9b+6[/tex]
și vom introduce în relația (1)
Pasul 3 - realizăm înlocuirea
- [tex]9b+6-b=46[/tex]
Pasul 4 - realizăm calcule
- [tex]8b+6=46[/tex]
- [tex]8b=40[/tex]
- [tex]b=40:8[/tex]
- [tex]b=5[/tex]
Pasul 5 - aflăm pe [tex]a[/tex] prin înlocuirea lui [tex]b=5[/tex] în relația (1)
- [tex]a-5=46[/tex]
- [tex]a=46+5[/tex]
- [tex]a=51[/tex]
Cuvinte cheie:
- diferență = rezultatul scăderii
- Teorema împărțirii cu rest are un exemplu bine exemplificat aici: https://brainly.ro/tema/3228011
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!