Răspuns :
Am imortalizat marturiile arhitectonice ale istoriei zbuciumate care si-a lasat amprenta asupra geografiei locului. Mi-am amintit de marele savant sighisorean Hermann Oberth, inventator, unul dintre parintii fondatori ai rachetei si astronauticii, si l-am rememorat prin admiratia bustului sculptat si prin vizita in casa memoriala. Am experimentat un moment de liniste plimbandu-ma prin Piata Cetatii, Tabara Cavalerilor si Piata Ratustelor. Am rememorat istoria secolului XVIII cand existau 14 turnuri ale cetatii si m-am minunat de existenta celor 9 ramase inca. Mi-am potrivit ceasul dupa simbolul Sighisoarei: Ceasul din Turnul cu Ceas de 64 m inaltime si l-am explorat descoperindu-i interiorul. Am vrut sa multumesc si sa vorbesc cu Dzeu printr-o ruga scurta in Biserica Manastirii (de langa Turn), edificiu ridicat in secolul al 14-lea care mai dainuie si azi.Am descoperit cetatea Sighisoara (pentru prima oara) cu emotie si mandrie: ca un centru cultural bogat in istorie pur romaneasca si ca patrimoniu UNESCO. Am respirat cu bucurie aerul cetatii medievale intemeiat de sasii din Transilvania. Am vrut sa cunosc civilizatia locala specifica Sighisoarei - singura cetate medievala locuita din Europa de Est.
Poti sa ii spui locatia in tara,sa o descrii daca ai vizitat o si ca sa fie mai poetica poti sa transfigurezi realitatea.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!