Răspuns :
Fierul este larg răspândit în natură, reprezentând 5-6% din litosferă, şi intră În combinaţia multor minerale care compunscoarţa Pământului.Magnetitul este minereul de fier cu conţinutul cel mai bogat în metal (68-72%) şi, totodată, cel mai pur, dar cu o răspândire oarecum limitată (cea 15% din rezervelemondiale); zăcăminre reprezentative există în Munţii Ural (Magnitnaia), Suedia (Kiruna),Venezuela (Cerro Bolivar), India (statele Sihar şi Orissa) ş.a. Hematitul are un conţinut de metalceva mai redus (de regulă sub 70%), dar o mai largă răspândire (27% din rezervele cunoscute deminereu de fier); asemenea zăcăminte există în Brazilia (Minus Gerais), India (Madhya Pradesh,Mysore), S.U.A (zona Lacului Superior), C.S.I (bazinul Krivoi Rog), Australia (Australia deVest). Limonitul şisideritul au un conţinut de metal mai redus (48-63% primul şi, respectiv, 30-48% al doilea), dar o foarte largă răspândire, zăcăminte tipice aflându-se în Franţa (Lorena),Spania (Bilbao), Marea Britanie, India (Unar Pradesh).
Minereurile de fier se gasesc atat la suprafata cat si in mine cu precadere Datorită reactivității sale mari, în natură fierul se găsește în stare pură doar în cazuri foarte rare, de obicei în meteoriții feroși.in solurile vulcantice.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Biologie. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!