Răspuns :
a:b=10 =>a=10b
a-b=873
Înlocuiești în a doua relație: 10b-b=873
9b=873
b=97
a=970
a-b=873
Înlocuiești în a doua relație: 10b-b=873
9b=873
b=97
a=970
notam primul nr cu a
notam al II lea nr cu b
a:b=10 <=> a=10b
a-b=873 inlocuim pe a cu 10b in aIIa ecuatie
10b-b=873
9b=873
b=873:9
b=97
a=10b a=10x97 =970
deci a=970 si b=97
notam al II lea nr cu b
a:b=10 <=> a=10b
a-b=873 inlocuim pe a cu 10b in aIIa ecuatie
10b-b=873
9b=873
b=873:9
b=97
a=10b a=10x97 =970
deci a=970 si b=97
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!