Răspuns :
52*(2x-5)=156
52*2x-52*5=156
104x-260=156
104x=156+260
104x=416
x=416/104
x=4
52*2x-52*5=156
104x-260=156
104x=156+260
104x=416
x=416/104
x=4
52*(2x-5)=156
MODUL 1
se desfinteaza paranteza: 2x-5=156:52
2x:-5=3
2x=3+5
2x=8
x=8:2
x=4
MODUL 2
52*(2x-5)=156
52 se imulteste cu 2x apoi cu -5 ⇒ 52×2x=104x
52×(-5)=-260
104x-260=156
104x=156+260
104x=416
x=416/104
x=4
MODUL 1
se desfinteaza paranteza: 2x-5=156:52
2x:-5=3
2x=3+5
2x=8
x=8:2
x=4
MODUL 2
52*(2x-5)=156
52 se imulteste cu 2x apoi cu -5 ⇒ 52×2x=104x
52×(-5)=-260
104x-260=156
104x=156+260
104x=416
x=416/104
x=4
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!