Răspuns :
1.Opera lirică-se constituie într-o confesiune tulburătoare a eului liric,acesta exprimându-şi în mod direct sentimentele şi stările lăuntrice,trezind în sufletul receptorului emoţii profunde.
2.Elementele lexico-gramaticale care atestă prezenţa eului liric sunt: verbele,pronumele şi adjectivele pronominale posesive de persoana I.
3.Modurile de expunere valorificate într-un text liric sunt descrierea şi/sau monologul adresat.
Genul liric cuprinde totalitatea operelor in care predomina subiectivitatea,exprimarea directa a sinelui. -eul creator isi exprima starile sufletesti,emotiile,reactiile fata de fenomenele lumii exterioare si fata de propriile metamorfoze interioare; -vocea textuala este doar o conventie numita eu liric sau eu poetic; -modul dominant de expunere este monologul liric dar poate aparea si descrierea. -subiectivitatea se exprima la nivel lexico-gramatical prin marcile eului liric:pronume,adjective pronominale, si verbe la persoana intai,interjectii afective,substantive in vocativ, si pronume,adjective pronominale la persoana a doua. -limbajul este expresiv,folosindu-se intr-o masura mai mare imaginile artistice si figurile de stil.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!