Răspuns :
a) a+2b=19
2a+b=23 adunam aceste 2 relatii si obtinem:
3a+3b=42
3(a+b)=42
a+b=14
b)3a+b=26
a+3b=34 facem acelasi lucru:
4a+4b=60
4(a+b)=60
a+b=15
2a+b=23 adunam aceste 2 relatii si obtinem:
3a+3b=42
3(a+b)=42
a+b=14
b)3a+b=26
a+3b=34 facem acelasi lucru:
4a+4b=60
4(a+b)=60
a+b=15
a+2b=19
2a+b=23
_________ adunam cele doua relatii si rezulta
3a+3b=42 /:3 ( dam factor comun pe 3 )⇒a+b=14
========================================
3a+b=26
a+3b=34
________
4a+4b=60 /:4 ( dam factor comun pe 4 )⇒a+b=15
2a+b=23
_________ adunam cele doua relatii si rezulta
3a+3b=42 /:3 ( dam factor comun pe 3 )⇒a+b=14
========================================
3a+b=26
a+3b=34
________
4a+4b=60 /:4 ( dam factor comun pe 4 )⇒a+b=15
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!