Răspuns :
[tex]\dfrac{2x+5}{x+2}=\dfrac{2(x+2)+1}{x+2}=\dfrac{2(x+2)}{x+2} + \dfrac{1}{x+2}=2 + \dfrac1{x+2} \in \mathbb{Z} \Rightarrow\\
\Rightarrow \dfrac1{x+2}\in \mathbb{Z} \ (2 \in \mathbb{Z})[/tex]
De aici deduci că x+2 trebuie să fie neapărat un divizor întreg al lui 1.
Avem: x+2=1 care are soluția -1
x+2=-1 care are soluția -3
Deci valorile întregi ale lui x pentru care expresia este întreagă sunt {-3,-1}.
De aici deduci că x+2 trebuie să fie neapărat un divizor întreg al lui 1.
Avem: x+2=1 care are soluția -1
x+2=-1 care are soluția -3
Deci valorile întregi ale lui x pentru care expresia este întreagă sunt {-3,-1}.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!