Răspuns :
Cand primul avea 6, al doilea avea 11 -> 6+11=17
Cand primul avea 7, al doilea avea 12 -> 7+ 12= 19
...
In fiecare an, fiecare creste cu (,) cate un an ,deci suma varstelor creste cu 2 fata de cea precedenta.
Poti sa continui ce am scris eu mai sus pana vei avea suma lor egala cu 41 sau poti sa o faci algebric:
Fie a si b varstele celor doi.
a+b=41
a= 6 +n
b= 11+ n
=> 17 + 2n=41 => 2n= 24 => n=12 => a = 18 si b= 23
Cand primul avea 7, al doilea avea 12 -> 7+ 12= 19
...
In fiecare an, fiecare creste cu (,) cate un an ,deci suma varstelor creste cu 2 fata de cea precedenta.
Poti sa continui ce am scris eu mai sus pana vei avea suma lor egala cu 41 sau poti sa o faci algebric:
Fie a si b varstele celor doi.
a+b=41
a= 6 +n
b= 11+ n
=> 17 + 2n=41 => 2n= 24 => n=12 => a = 18 si b= 23
a +b =41
a =11
b =6
11 -6 =5
a____/+5
b____/
41 -5 =36
36 /2 =18
b =18
a =18 +5 =23
a =11
b =6
11 -6 =5
a____/+5
b____/
41 -5 =36
36 /2 =18
b =18
a =18 +5 =23
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!