👤

Aratati ca √2+√8-3√2=0

Răspuns :

Scriem pe radical din 8 ca 2 radical din 2.
Efectuam calculul obtinut:
[tex] \sqrt{2} + 2\sqrt{2} - 3\sqrt{2} = 0[/tex] 
=> Expresia data este egala cu 0. Mult success in continuare!
Deoarece [tex] \sqrt{8} = \sqrt{4\cdot2}= \sqrt{4}\cdot \sqrt{2} =2 \sqrt{2} [/tex], avem
[tex]\sqrt2+\sqrt8-3\sqrt2=\sqrt2+2\sqrt2-3\sqrt2=0[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!


Viz Lesson: Alte intrebari