Răspuns :
K=(mv^2)/2 ; W= ρ*(dp/dt)*dx ; (dp/dt)*dx=(dp/du)n*du. λ=1/sqrt(1-u^2/c^2).
=>
(dp/du)=(d/du)*(mu/sqrt(1-u^2/c^2))=m/(1-(u^2/c^2)^(3/2).
deoarece p(vector)=x*mu(vector) =>
W=ρ*(dp/du)*u*du=ρ*mu/(1-(u^2/c^2)^(3/2)* du. =>
W= (m*c^2/sqrt(1-(u^2-c^2)))-m*c^2=K. (*)
Din ecuatia energiei totale E tot=m*c^2/sqrt(1-(u^2-c^2)) si ecuatia energiei cinetice argumentate mai sus -trimitere la (*)- energia si masa sunt legate (c constanta) => E=mc^2
=>
(dp/du)=(d/du)*(mu/sqrt(1-u^2/c^2))=m/(1-(u^2/c^2)^(3/2).
deoarece p(vector)=x*mu(vector) =>
W=ρ*(dp/du)*u*du=ρ*mu/(1-(u^2/c^2)^(3/2)* du. =>
W= (m*c^2/sqrt(1-(u^2-c^2)))-m*c^2=K. (*)
Din ecuatia energiei totale E tot=m*c^2/sqrt(1-(u^2-c^2)) si ecuatia energiei cinetice argumentate mai sus -trimitere la (*)- energia si masa sunt legate (c constanta) => E=mc^2
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!