Răspuns :
dupa formula (a-b)^2=a^2-2ab+b^2
prima paranteza este
x^2-4x+4
iar a doua paranteza este:
4x-16+4x-16=8x-32
rezulta
x^2-4x+4-(8x-32)=10
deoarece paranteza are - in fata, cand se desface paranteza, termenii au semn schimbat
x^2-4x+4-8x+32=10
x^2-12x+36=10
scad 10
x^2-12x+26=0
este ecuatie de gradul al doilea
Δ=b^2-4ac (in cazul nostru b=-12 a=1 si c=26)
Δ=144-104=40
deoarece Δ nu e patrat perfect, ecuatia nu are solutii in N
prima paranteza este
x^2-4x+4
iar a doua paranteza este:
4x-16+4x-16=8x-32
rezulta
x^2-4x+4-(8x-32)=10
deoarece paranteza are - in fata, cand se desface paranteza, termenii au semn schimbat
x^2-4x+4-8x+32=10
x^2-12x+36=10
scad 10
x^2-12x+26=0
este ecuatie de gradul al doilea
Δ=b^2-4ac (in cazul nostru b=-12 a=1 si c=26)
Δ=144-104=40
deoarece Δ nu e patrat perfect, ecuatia nu are solutii in N
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!