Răspuns :
Să rezolve ecuația pas-cu-pas.| X-1 | -3 (| x + 4 |) = xPasul 1: Adăugați 3 (| x + 4 |) la ambele părți.| X-1 | -3 (| x + 4 |) 3 (| x + 4 |) = x + 3 (| x + 4 |)| X-1 | = 3 (| x + 4 |) + XFie X-1 = 3 (| x + 4 |) + X sau X-1 = - (3 (| x + 4 |) + X)Partea 1: x-1 = 3 (| x + 4 |) + x(Flip ecuația)3 (| x + 4 |) + X = X-13 (| x + 4 |) + X + X = x-1 + -x (Adaugă -x pentru ambele părți)3 (| x + 4 |) = - 13 (| x + 4 |)3=-13(Împărțiți ambele părți de 3)| X + 4 | =-13Nu soluții. (Valoare absolută nu poate fi mai mică de 0.)Partea 2: x-1 = - (3 (| x + 4 |) + x)(Flip ecuația)-3 (| X + 4 |) -x = x-1-3 (| X + 4 |) -X + X = x-1 + x (x Adaugă la ambele părți)-3 (| X + 4 |) = 2x-1-3 (| X + 4 |)-3=2x-1-3(Împărțiți ambele părți de -3)| X + 4 | =-23X +13Știm eitherx + 4 =-23X +13Orx + 4 = - (-23X +13)x + 4 =-23X +13(Posibilitatea 1)x + 4 +23X =-23X +13+23X (Adăugați 2 / 3x pentru ambele părți)53x + 4 =1353X + 4-4 =13-4 (Scădeți 4 de pe ambele părți)53X =-113(35) * (53x) = (35) * (-113) (Multiply ambele părți de 3/5)X =-115x + 4 = - (-23X +13) (Posibilitatea 2)x + 4 =23X +-13(Simplificarea ambele părți ale ecuației)x + 4-23X =23X +-13-23X (Scădeți 2 / 3x pe ambele părți)13x + 4 =-1313X + 4-4 =-13-4 (Scădeți 4 de pe ambele părți)13X =-1333 * (13x) = 3 * (-133) (Multiply ambele părți de 3)X = -13Verificați răspunsuri. (Plug-le în a vă asigura că funcționează.)X =-115(Lucrări în ecuația originală)X = -13 (Lucrari in ecuația originală)
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!