Răspuns :
A= (3la puterea2) totul la 19=3 la puterea 2*19=3 la 38
B= (2 la a 2a) totul la 29 - 2 la 57=2 la 58-2la 57= 2 la 57*(2-1)= 2 la 57
trebuie sa aducem la acelasi exponent
A= 3 la puterea 2*19
B=2 la puterea 3*19
A=9 la 19 si B=8 la 19 deci A>B
B= (2 la a 2a) totul la 29 - 2 la 57=2 la 58-2la 57= 2 la 57*(2-1)= 2 la 57
trebuie sa aducem la acelasi exponent
A= 3 la puterea 2*19
B=2 la puterea 3*19
A=9 la 19 si B=8 la 19 deci A>B
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!