Răspuns :
a) transformam r=0,5=5supra 10 =1 supra 2
*inlocuim n din formula an=a1x(n-1)r cu 12* a12=-2(12-1)x1supra2
a12=-2x11x1 supra 2
a12=22 supra 2
a12=11
b) transformam r=-1,5 = -15supra 10 =-3supra 2
a19=3(19-1)x(-3supra2)
a19=3x18x3supra 2*se simplifica 18 cu2 *
a19=3x9x3
a19=81
c), d) la fel ca la celelalte 2
*inlocuim n din formula an=a1x(n-1)r cu 12* a12=-2(12-1)x1supra2
a12=-2x11x1 supra 2
a12=22 supra 2
a12=11
b) transformam r=-1,5 = -15supra 10 =-3supra 2
a19=3(19-1)x(-3supra2)
a19=3x18x3supra 2*se simplifica 18 cu2 *
a19=3x9x3
a19=81
c), d) la fel ca la celelalte 2
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!