Răspuns :
a + b = 60
b = 13 + 2a
inlocuiesti in prima si obtii : a + 2a + 13 = 60 deci 3a+13 = 60 DE AICI REZULTA CA 3A =60-13 deci 3a = 47 deci a = 47/3 SI ATUNCI b = 47/3 X2 + 13
b = 13 + 2a
inlocuiesti in prima si obtii : a + 2a + 13 = 60 deci 3a+13 = 60 DE AICI REZULTA CA 3A =60-13 deci 3a = 47 deci a = 47/3 SI ATUNCI b = 47/3 X2 + 13
a,b=nr. naturale ; a>b
a-b=60
a=2xb+13 și înlocuiești a în scădere,deci:
2xb+13-b=60
2xb-b+13=60
b+13=60
b=60-13
b=47
Acum că îl știi pe b îl înlocuiești în scădere.
a-47=60
a=60+47
a=107
Verificare:
107-47=60
107=2x47+13
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!