Răspuns :
A) 7x+5(x+3)-10=x+20→
7x+5x+15-10=x+20→
12x+5=x+20→
12x-x=20-5→
11x=15→
x=15 supra 11
B)ti-l scriu acum
a) 7x+5(x+3)-10=x+20 b)2(x+5)-x+3(x-1)=35 c)84:(x-3)=12
Desfiintam paranteza Desfiintam parantezele: Desfiintam paranteza
7x +5*x+5*3-10=x+20 2*x+2*5-x+3*x-3*1=35 84:x-84:3=12
7x+5x+15-10=x+20 2x+10-x+3x-3=35|-10 84:x-28=12|+12
12x+5=x+20 2x-x+3x-3=25
x+3x-3=25
4x-3=25|+3
4x=28|:4
x=7
Desfiintam paranteza Desfiintam parantezele: Desfiintam paranteza
7x +5*x+5*3-10=x+20 2*x+2*5-x+3*x-3*1=35 84:x-84:3=12
7x+5x+15-10=x+20 2x+10-x+3x-3=35|-10 84:x-28=12|+12
12x+5=x+20 2x-x+3x-3=25
x+3x-3=25
4x-3=25|+3
4x=28|:4
x=7
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!