Răspuns :
a+b=142=>a=142-b
3/4a+1/2b=142-48
3/4a+2/4b=94
(3a+2b)/4=94|*4
3*(142-b)+2b=376
426-3b+2b=376
b=426-376=50
a=142-50=92
3/4a+1/2b=142-48
3/4a+2/4b=94
(3a+2b)/4=94|*4
3*(142-b)+2b=376
426-3b+2b=376
b=426-376=50
a=142-50=92
x+ y= 142 x:3 +y:2=142- 48
3x:4 +y:2=142- 48 3x:4+y:2=94
_________________ _3x_ + _y_ =94
x= ? , y= ? 4 2
3x+2y=94·4
2x+2y+ x=376
2(x+ y)+ x=376
2·142+ x=376
284+x=376
y=376-284
y= 92 x+y=142
x+92=142
x =142- 92
x = 50
3x:4 +y:2=142- 48 3x:4+y:2=94
_________________ _3x_ + _y_ =94
x= ? , y= ? 4 2
3x+2y=94·4
2x+2y+ x=376
2(x+ y)+ x=376
2·142+ x=376
284+x=376
y=376-284
y= 92 x+y=142
x+92=142
x =142- 92
x = 50
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!