Răspuns :
delta=b^2-4ac
a=1
b=3
c=-8
delta=9+32=41
x1=(-3+radical din 41)/2
x2=(-3-radical din 41)/2
x1^2 +x2^2=(9-6radical din 41)/4 +(9+6radical din 41)/4
=(50-6radical din 41)/4+(50+6radical din 41)/4
=2(25-3radical din 41)/4+2(25+3radical din41)/4
=(25-3radical din 41+25+radical din 41)/2
=50/2=25
a=1
b=3
c=-8
delta=9+32=41
x1=(-3+radical din 41)/2
x2=(-3-radical din 41)/2
x1^2 +x2^2=(9-6radical din 41)/4 +(9+6radical din 41)/4
=(50-6radical din 41)/4+(50+6radical din 41)/4
=2(25-3radical din 41)/4+2(25+3radical din41)/4
=(25-3radical din 41+25+radical din 41)/2
=50/2=25
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!