Răspuns :
Nu poți. .. poți cel mult sa scoți factor comun:
√3+√6=√3 (1+√2)
Pentru a efectua o adunare trebuie ca sub radical sa fie același număr
Ex. 2√3+3√3=5√3
Analog pentru scădere. ...
√3+√6=√3 (1+√2)
Pentru a efectua o adunare trebuie ca sub radical sa fie același număr
Ex. 2√3+3√3=5√3
Analog pentru scădere. ...
[tex] ^{\sqrt{3} - \sqrt{6})}\frac{1}{ \sqrt{3} + \sqrt{6} } = \frac{\sqrt{3} - \sqrt{6}}{3-6} =\frac{\sqrt{3} - \sqrt{6}}{-3}=- \frac{\sqrt{3}- \sqrt{6}}{3}=-\frac{\sqrt{3}(1 - \sqrt{2})}{3}=\frac{\sqrt{3}(\sqrt{2}-1)}{3}[/tex]
Acest procedeu se numeste rationalizarea numitorului.
Acest procedeu se numeste rationalizarea numitorului.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!