Răspuns :
5x+7=2x+3x(x+9)-20
Desfacem paranteză:
5x+7=2x+3x la a doua + 27x -20
5x+7=29x+3x la a două -20
Scădem 5x:
7=24x+3x la a două -20
Adunăm 20:
27=24x+3x la a doua
27=x(24+3x)
X=1
Sper că înțelegi! Întreabă-ma dacă nu pricepi ceva. Răspuns câștigător?
5x+7=2x+3x(x+9)-20 (adunam 20)
5x+27=2x+3x(x+9) (Desfacem paranteza)
5x+27=2x+3xx+27 (scadem 27)
5x = 2x+3xx (scadem 2x)
3x = 3xx => x=xx => x=1 :)
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!