Răspuns :
3+3^2+3^3+3^4+...+3^1995=3 * ( 1+2+3+...+1995 )
=3 * ( 1995 * 1996 : 2 )
..... sunt sigur ca te descurci sa continui
=3 * ( 1995 * 1996 : 2 )
..... sunt sigur ca te descurci sa continui
Intai dai factor comun pe 3:
3 × (1+2+3+4+5+ ... +1995) =
3 × [1995×(1995+1)]÷2 =
3 × (1995 × 1996)÷ 2 =
3 × 1995 × 998 =
5973030
3 × (1+2+3+4+5+ ... +1995) =
3 × [1995×(1995+1)]÷2 =
3 × (1995 × 1996)÷ 2 =
3 × 1995 × 998 =
5973030
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!