Răspuns :
a+b= 88
a:b=4 rest 13 ⇒ a=4b+13
4b+13+b = 88
5b+13=88 / - 13
5b = 75 / :5
b = 15
a= 4b+13 ⇒ 4 · 15 + 13 = 60+13 =73
a = 73 , b = 15
a:b=4 rest 13 ⇒ a=4b+13
4b+13+b = 88
5b+13=88 / - 13
5b = 75 / :5
b = 15
a= 4b+13 ⇒ 4 · 15 + 13 = 60+13 =73
a = 73 , b = 15
Deci
A+B=88
A:B=4 rest 13
A=4×B+13
A=4B+13
Acum îl înlocuim pe A :
(4B+13)+B=88
4B+13+B=88
Acum adunam toți de B
4B+B=5B
5B+13=88
5B=88-13
5B=75
B=75:5
B=15
Ne reamintim ca A=B×4+13
A=15×4+13
A=60+13
A=73
Verificare:
73+15=88
73:15=4 rest 13
A+B=88
A:B=4 rest 13
A=4×B+13
A=4B+13
Acum îl înlocuim pe A :
(4B+13)+B=88
4B+13+B=88
Acum adunam toți de B
4B+B=5B
5B+13=88
5B=88-13
5B=75
B=75:5
B=15
Ne reamintim ca A=B×4+13
A=15×4+13
A=60+13
A=73
Verificare:
73+15=88
73:15=4 rest 13
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!