Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
60 - 10 : ( 37 - 4 × x ) = 50
10 : ( 37 - 4 × x ) = 60 - 50
10 : ( 37 - 4 × x ) = 10
37 - 4 × x = 10 : 10
37 - 4 × x = 1
4 × x = 37 - 1
4 × x = 36
x = 36 : 4
◇ x = 9
Răspuns:
x=9
Explicație pas cu pas:
60-10:(37-4x)=50
scriem impartirea sub forma unei fractii
60-10/(37-4x)=50
Il mutăm pr 60 in partea dreapta si îi schimbam semnul
-10/(37-4x)=50-60 scadem numerele
-10/(37-4x)=-10
inmultim ambele părți ale ecuației cu -(37-4x)
10=(37-4x)×10
Împărțim ecuatia cu 10
1=37-4x
Il mutăm pe -4x in partea stanga si îi schimbam semnul si pe -1 in parte dreapta si îi schimbam semnul
deci ne rămâne....
4x=37-1
scadem nr
4x=36
împărțim ecuatia cu 4
x=36:4=9
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!