Răspuns :
a)2(x-4)+6(2x-1)=3(x+2)+2⇔2x-8+12x-16=3x+6+2⇔14x-24=3x+8⇔14x-3x=24+8⇔11x=32⇒x=32:11
b)3x-4(x-1)+2(3x+2)=7-(3-x)⇔3x-4x+4+6x+4=7-(3-x)⇔dx+8=7-(3-x)⇔8-7=3-x)-5x⇔1-3=x-5x⇔2+x+5⇒x+2-5⇒x=(-3)
c)-5x+10-6-15x+9x+5x-15⇔-20x+4=14x-15⇔-20x-14x=-15-4⇔-34x=-19⇔34x=19⇒x=19:34
Am incercat sa lucrez etapa cu etapa ca sa ma poti verifica mai usor in caz ca am gresit :D.La punctul b)am jonglat mult cu numerele si nu cred ca o sa intelegi ceva si unde apare impartire este defapt fractie.
b)3x-4(x-1)+2(3x+2)=7-(3-x)⇔3x-4x+4+6x+4=7-(3-x)⇔dx+8=7-(3-x)⇔8-7=3-x)-5x⇔1-3=x-5x⇔2+x+5⇒x+2-5⇒x=(-3)
c)-5x+10-6-15x+9x+5x-15⇔-20x+4=14x-15⇔-20x-14x=-15-4⇔-34x=-19⇔34x=19⇒x=19:34
Am incercat sa lucrez etapa cu etapa ca sa ma poti verifica mai usor in caz ca am gresit :D.La punctul b)am jonglat mult cu numerele si nu cred ca o sa intelegi ceva si unde apare impartire este defapt fractie.
a) 2(x-4)+6(2x-1)=3(x+2)+2=2x-8+12x-6=3x+6+2=2x+12x-8-6=3x+6+2=14x-14=3x+8=14x-3x=8+14=11x=22 x=22/11 x=2 b) 3x-4(x-1)+2(3x+2)=7-(3-x)=3x-4x-4+6x+2=7-(3-x)=3x-4x+6x-4+2=7-(3-x)=5x-2=7-(3-x)=5x+x=7-3+2=6x=6 x=6/6=1 c) -5(x+2)-3(2-5x)=9x-5(-x+3)=-5x+10-6-15x=9x-5x-15=-5x-15x+10-6=4x-15=20x+4=4x-15=20x-4x=-15+4= 16x=-11 x=-11/16
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!