Răspuns :
3a + 4b = 39
a = 39 - 4b totul supra 3
3 divide 39 rezulta ca 3 divide si 4b , implicit 3 divide b
3 ∈ [ 3, 6 ,9 ]
daca b = 3 rezulta ca a = 9 , deci solutie nu este buna
daca b = 6 rezulta ca a = 5 , aceasta fiind prima solutie
daca b = 9 rezulta ca a = 1 , iar aceasta este a doua solutie
a = 39 - 4b totul supra 3
3 divide 39 rezulta ca 3 divide si 4b , implicit 3 divide b
3 ∈ [ 3, 6 ,9 ]
daca b = 3 rezulta ca a = 9 , deci solutie nu este buna
daca b = 6 rezulta ca a = 5 , aceasta fiind prima solutie
daca b = 9 rezulta ca a = 1 , iar aceasta este a doua solutie
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!